Internet Explorer 7 på markedet

Den længe ventede version 7 af Microsofts browser Internet Explorer er nu blevet frigivet, om end kun på engelsk. Man kan læse om den på IEBlog og den kan downloades fra http://www.microsoft.com/ie.

Den nye version skulle være sikrere og mere brugervenlig – blandt andet har den et phishing-filter, der hjælper med at beskytte mod sider, der uretmæssigt prøver at lokke brugernavne og kodeord ud af intetanende brugere, og så har Microsoft – som vel nok nogle af de sidste på browser-markedet – fundet ud af at lave en faneblads-funktion, så man nu ikke behøver at have 10 browser-vinduer åbne for at se 10 forskellige sider – de åbnes nu i hvert deres faneblad i det samme vindue.

Til gengæld halter css-understøttelsen stadigvæk bagefter på flere områder – og det er noget skidt for os, der skal lave hjemmesider! Understøttelsen er godt nok bedre end i IE6, men den nye version kan f.eks. stadigvæk ikke finde ud af at tolke min-height-attributten, og det er – sagt på godt jysk – træls! Man må så ty til forskellige hacks for at få Internet Explorer til at opføre sig som den skal, men også det giver problemer, da det langt fra er alle af de hidtidige hacks der “bider på” i IE7 – så der er arbejde i vente for alverdens websnedkere når IE7 bliver udbredt. Se i øvrigt http://www.webdesign101.dk/ie7/csshacks.php for en glimrende og omfattende gennemgang af diverse css-hacks’ opførsel i IE7.

Nå, men jeg har selvfølgelig downloadet IE7, men at få den installeret viste sig at være en tung omgang: De første mange gange jeg prøvede fejlede installationen (og på typisk Microsoft-manér skulle man selvfølgelig genstarte maskinen alligevel!). Fejlmeddelelsen var denne:

“Internet Explorer 7 kunne ikke installeres. Du skal genstarte systemet for at bekræfte, at eventuelle ændringer af systemet er fjernet. Når du har genstartet, skal du klikke på genvejen “Internet Explorer Troubleshooting” på skrivebordet for at få flere oplysninger.”

Som sagt, så gjort. Genvejen førte til siden http://support.microsoft.com/kb/917925 (som i parentes bemærket ikke kunne læses med Firefox i lang tid!), og her er der forskellige løsningsforslag. I mit tilfælde hjalp Metode 2 mig på rette vej: Jeg fandt frem til logfilen “ie7.log” og så en masse fejlbeskeder, der lignede dem, der står beskrevet på support-siden, f.eks. “IECUSTOM: Unwriteable key HKCR\giffile\shell\Open”.

Microsoft foreslår nu, at man manuelt ændrer tilladelserne på samtlige de fejlende nøgler i registreringsdatabasen, men det forekom mig noget omstændeligt, så jeg valgte at google lidt efter en alternativ løsning i stedet. Den fandt jeg i en tråd i et spansk diskussionsforum under Microsoft, hvor der er en bruger, der har haft samme problem. Løsningen er at køre et lille Microsoft-program ved navn Secedit med nogle bestemte parametre fra en kommandopromt – nærmere bestemt

secedit /configure /cfg %windir%\repair\secsetup.inf /db secsetup.sdb /verbose

Jeg skulle dog over endnu en hurdle før jeg var i mål – jeg fik nemlig denne fejlbesked, når jeg forsøgte at starte programmet fra prompten:

“secedit” blev ikke genkendt som en intern eller ekstern kommando, et program eller en batchfil.”

Altså havde jeg tilsyneladende ikke installeret Secedit, men det var der heldigvis også råd for. En tur omkring google gav mig en tråd på spywarefri.dk der omtaler en side, hvor man kan downloade Secedit (exe-fil), så det gjorde jeg. Filen pakkede jeg ud i System32-mappen under Windows, og så virkede kommandoen fra prompten.

Da Secedit var kørt igennem prøvede jeg igen at installere IE7, og denne gang gik det smertefrit!

Og hvordan er den så, det nye browser-flagskib fra Microsoft? Den er RODET!!! Jeg ved ikke, hvem der har bestemt layoutet, men knapper og menulinjer ser ud som om, de er kastet ind med en møggreb! For eksempel har man valgt at flytte adresselinjen helt op i toppen af vinduet – oven over menulinjen (den med “Filer”, “Rediger”, “Vis”, “Bogmærker” osv.)! Dermed bryder man mange, mange års tradition med at have menulinjen øverst, og det skal nok blive et irritationsmoment for mange brugere (der findes dog også en løsning på dette problem). Dernæst har man valgt at placere to af de mest brugte knapper et andet sted end alle de andre – det drejer sig om knapperne “Genindlæs” og “Stop”, der nu ligger til højre for adresselinjen og ikke sammen med de andre knapper (såsom “Frem”, “Tilbage” og “Hjem”), som i øvrigt også ligger spredt rundt omkring. Og som en lille, irriterende ting, så har man valgt at omdøbe mappen “Hyperlinks” (den, hvor man kan lægge bogmærker til sider, man bruger ofte, og få dem vist på en linje for sig selv i browseren) til blot at hedde “Links”, med det resultat, at Hyperlink-bjælken er tom, når man startet IE7 op (løsningen er her at gå ind i sine bogmærker, slette mappen “Links” og derefter omdøbe mappen “Hyperlinks” til “Links” – og så selvfølgelig lige genstarte browseren).

Alt i alt virker browseren ikke indbydende, og der er masser af spildplads på værktøjslinjerne – det ser ikke kønt ud, og jeg tror, man får mange klager når “den almindelige bruger” får den installeret. Men positivt er det da, at sikkerheden tilsyneladende har fået et løft med den nye version.6 kommentarer

 1. Henrik Hansen

  Hej Mikkel,

  Jeg har rodet forgæves med at installere IE7 Final og er superglad for at jeg fandt din blog via Google, for nu er svinet installeret på min PC 😀

    (Citér)  (Svar)

  [Svar]

 2. Thomas Lundgaard

  Hej Mikkel

  Jeg har stået på hovedet, drukket vand og talt til titusinde samtidig, fordi IE7 installationen fejlede. Ingen af de angivne hints fra Microsoft virkede, men din beskrivelse sad lige i kassen og maskinen har nu smertefrit installeret IE7 som man er pisket til at bruge, hvis man vil kunne se alle hjemmesider (gf-forsikring.dk kræver IE….)

  Tusind tak for en god og hjælpsom Blog – God jul og godt nytår til dig odin familie 😉

    (Citér)  (Svar)

  [Svar]

  Svar fra Mikkel Herold

  Hej Thomas.

  Tak for de pæne ord.

  Og, ja, man er desværre stadigvæk tvunget til at have IE, hvis man vil se bestemte sider på nettet, men det behøver nu ikke at være så upraktisk igen – hvis du bruger Firefox som browser, vil jeg stærkt anbefale udvidelsesmodulet IETab, som jeg har skrevet om her: http://www.mzh.dk/blog/index.php?/archives/33-Firefox-nu-med-Internet-Explorer!.html

    (Citér)  (Svar)

  [Svar]

 3. Kim Jensen

  Hey Mikkel

  Mange, mange tak herfra for at du orker at videreformidle dine erfaringer til den lille million andre eller så, der givtvis også – jfr. fx. #2Thomas’ indlæg – er ved at få spat over de Kafkaske labyrinter man bliver sendt ud i når man er den ulykkelige ejer af et windows-system.

  I går brugte jeg fire-fem timer på forgæves at installere ie7…grrr
  Noget af det mest irriterende er at jeg skal deaktivere alle antimalware og -virusprogrammer samt firewallen – hvilket – med den tid det tager for installationsprogrammet at løbe gennem hentning, fjernelse af skadelig software (kan ikke fravælge det!..) mv – efterlader min maskine ubeskyttet i lange perioder. Det er meget usikkerhed for at opnå nogle små sikkerhedsforbedringer…

  Jeg har selv været næsten hele den samme vej som dig – jeg downloadede bl.a. efter råd fra en bruger på kandu.dk et lille program ‘dial-a-fix’, der skulle kunne hjælpe på problemer med windows update. I downloadpakken lå ogå secedit.exe som du omtaler.
  Nu vil jeg smide det ned i system32-mappen og forsøge mig med
  ‘secedit /configure /cfg %windir%\repair\secsetup.inf /db secsetup.sdb /verbose’-løsningen.

  Så må vi bare håbe.
  Det er i hvert fald sidste forsøg fra min side på at opgradere.
  Kommer altid til at tænke på hvordan verden ville se ud, hvis alle produkter var som windows.
  ‘Undskyld jeg ikke kom, jeg kunne ikke opdatere min bil på nettet’
  ‘Min opvaskemaskine er crashet igen’
  ‘Mit komfur giver en mystisk fejlmeddelelse og henviser mig til yderligere support på deres website. Når jeg så går ind på deres website står der at der desværre ikke er nogen support til netop det problem. Man kan ikke ringe til dem. Man kan ikke få pengene tilbage.’
  ‘Jeg har fået genstartet min vaskemaskine. Men alt mit tøj gik tabt.’
  osv…

  Keep living!
  – og tak igen for indsatsen, der burde give dig spontane honorarer fra Microsoft for at have gjort deres arbejde for dem

  MVH.
  Kim Kafka Jensen

    (Citér)  (Svar)

  [Svar]

 4. Jesper

  har brug for at hjælp, kan ikke installer Internet Explorer 7.

  (Nu vil jeg smide det ned i system32-mappen og forsøge mig med
  ‘secedit /configure /cfg %windir%\repair\secsetup.inf /db secsetup.sdb /verbose’-løsningen.)

  Det fungere ikke os mig, aner ikke hvad jeg skal gøre. ???

    (Citér)  (Svar)

  [Svar]

  Svar fra Mikkel Herold

  Hvilken fejlbesked får du?

    (Citér)  (Svar)

  [Svar]

Skriv svar

XHTML: Du kan benytte disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

· © 2002-2024
·
· Om siden