Tower, this is Ghost Rider requesting a fly-by …

I dag har verdens største passagerfly – Airbus A380 – været på besøg i dansk luftrum.

Som et led i en række testflyvninger, der blandt andet skal give piloterne tilstrækkeligt med rutine før de bliver sluppet løs i den kommercielle lufttraffik, landede den store fugl onsdag morgen i Kastrup Lufthavn. Her til aften skulle den så returnere til Frankfurt, men man valgte at slå et slag forbi Billund Lufthavn og lave en såkaldt “low fly-by”, hvor man svæver hen over landingsbanen i cirka 50 meters højde – og det skulle vi selvfølgelig op og se!

Da vi kom til Billund var der allerede helt fyldt med biler på vejen, der går på tværs for enden af landingsbanen. Heldigvis kunne man parkere på en mark, der ligger lige ved enden af landingsbanen, og det gjorde vi. Omkring klokken 20:05 kunne man skimte et lys i det fjerne, og alle vidste, at det var Airbus’en, der var på vej.

Støt og roligt kom den nærmere, og den nåede næsten ned og røre jorden, inden der igen blev sat kraft på motorerne, og den gigantiske metalkolos brølede hen over hovederne på alle os forventningsfulde tilskuere – det var et surrealistisk og ualmindeligt imponerende syn. Og også lidt skræmmende …!

Desværre var det for mørkt til at jeg kunne få taget nogle gode billeder, men her er alligevel, hvad der kom ud af det:

Og titlen på dette indlæg refererer naturligvis til denne klassiske sekvens fra 80’ernes ultimative drengerøvsfilm, “Top Gun”:Skriv svar

XHTML: Du kan benytte disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

· © 2002-2024
·
· Om siden