Forsmag på nyt Sting-album

Som nogen måske ved, så barsler Sting med et nyt album til efteråret – nærmere betegnet den 26. oktober.

Og hvad har vi så i vente efter den veloverståede gendannelse af The Police? En revitaliseret Sting, der oser af nyfunden kreativitet og utæmmelig sangskriverkløe, der giver den hele armen på et stilskabende jazz-pop-rock-whatever-album omgivet af et miks af musikalske koryfæer og up-and-coming-kunstnere fra såvel musikscenens hovedstrøg som dens baggyder …?

If on a Winter's NightDesværre nej!Det nye album får titlen “If on a Winter’s Night”, og bliver, ifølge den officielle pressemeddelelse, en samling “traditional music of the British Isles” og “a collection of songs, carols, and lullabies” – med andre ord, ikke noget nyt musik, men en række nyindspilninger af gamle engelske folkeviser og sange.

Pladen udgives, ligesom Stings seneste soloudspil (lut-albummet “Songs of the Labyrinth”), naturligvis på Deutsche Grammophon, og den indeholder også nyindspilninger af to af hans egne numre, nemlig de smukke “Lullaby for an Anxious Child” og “The Hounds of Winter”.

Det lyder alt sammen meget smukt og stemningsfuldt, men alligevel … Stings seneste “rigtige” (læs: pop/rock) soloudspil er Sacred Love fra 2003, så havde det ikke været mere interessant at høre, hvad de mellemliggende seks års begivenheder havde sat af musikalske spor hos den aldrende sangskriver på et album med ny musik?

Har “Broken Music”-turnéen med bl.a. den unge, energiske trommeslager Josh Freese, og den efterfølgende og overraskende genforening med de to andre Police-mænd da slet ikke afstedkommet noget ny musikalsk inspiration? Og føler den før så engagerede sangskriver mon ikke snart behovet for at kommentere verdens gang igen?

Tilsyneladende ikke – i hvert fald ikke i denne omgang. Det forlyder dog, at der er et album med nyskreven musik i støbeskeen også, men indtil videre må vi altså nøjes med en gang smuk og stemningsfuld – men muligvis også lidt småkedelig – vintermusik.

Interesserede kan høre mere om det nye album og tankerne bag det på Amazons hjemmesideSkriv svar

XHTML: Du kan benytte disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

· © 2002-2024
·
· Om siden