Firefox – nu med Internet Explorer!

Browseren Firefox har længe været min foretrukne måde at komme rundt på internettet på, og det skyldes ikke mindst de mange udvidelsesmoduler (på engelsk extensions), der findes til browseren.

Et udvidelsesmodul er et lille program, der giver en ny funktionalitet til browseren, og fordi Firefox er open source, så er der frit slag for alle, der har lyst til at lave moduler til browseren.

Netop i dag blev jeg opmærksom på et modul, som er intet mindre end genialt. Det drejer sig om modulet IE Tab. Eftersom der stadigvæk findes en del websider, der kun fungerer med Microsofts browser Internet Explorer, så er man som Firefox-bruger nogle gange nødt til at bide i det sure æble og starte IE op. Med IE Tab kan du åbne Internet Explorer i et faneblad i Firefox! Støder du derfor på en side, som ikke fungerer efter hensigten i Firefox, så klikker du bare på et lille ikon på Firefox’ statuslinje, og vupti, så loader siden igen, men denne gang renderes den af Internet Explorers renderingsmotor. Og så har man selvfølgelig mulighed for at lave en liste over websider, der altid skal renderes af IE, så nu kan man f.eks. besøge Windows Update direkte fra Firefox.

Før jeg fandt dette fantastiske modul brugte jeg modulet IE View, som også fortjener nogle gode ord med på vejen. Dette modul tilføjede en “Åbn denne side med IE”-kommando til højrekliksmenuen på alle sider, og dermed blev det meget smertefrit at genloade en side i IE. Også her kunne man lave en liste med websider, der altid skulle åbnes i IE, men selve browseren startede altså op hver gang. Med IE Tab er der kun ét browservindue åbent (Firefox), og ud over, at det sparer plads, så betyder det, at f.eks. webdesignere kan kalde deres sider op i hvert sit faneblad og sammenligne renderingen mellem Firefox og Internet Explorer – det er da smart!Skriv svar

XHTML: Du kan benytte disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

· © 2002-2023
·
· Om siden