Ny Sting-turné

Dette er godt nok ved at være en gammel nyhed, men jeg sidder og keder mig på en nattevagt her på hotellet, og så kan jeg ligeså godt få den skrevet (det har jeg skullet længe!):

Sting starter den 1. april en ny turné (Broken Music Tour) hvor han vender tilbage til en kvartet-formation – og det er ikke en aprilsnar!

Besætningen bliver følgende:

 1. Bas og vokal: Sting
 2. Guitar: Dominic Miller
 3. Guitar: Shane Fontayne
 4. Trommer: Josh Freese

Altså to guitarer, en bas, trommer og ingen tangenter!

Sting og Dominic Miller behøver vist ingen nærmere introduktion, men det gør de to andre måske nok (jeg havde i hvert fald aldrig hørt om dem før!):

Shane Fontayne har spillet med så store navne som Bruce Springsteen, Marc Cohn, Paul Simon, Shania Twain, Bryan Adams, Rod Stewart og Chris Botti, så han er vist ikke at kimse ad (hvordan man så end gør det…). Til gengæld er hans rigtige navn Mick Barakan, forstå det hvem der kan… Hvordan han spiller, ved jeg ikke, men han er en gammel rotte i faget, så mon ikke han nok skal begå sig.

Josh Freese arbejder som studiemusiker i L.A., og er medlem af bandene A Perfect Circle, The Vandals og Devo (det er her, du bare skal nikke indforstået, evt. ytre et lille “jaså?”). Jeg har aldrig hørt om ham før, men det kommer jeg nok til.

Kvartet-konstellationen har før gjort underværker for Stings musik. Efter min mening har han endnu ikke overgået de koncerter han leverede med Dominic Miller, Vinnia Colaiuta og David Sanscious på Ten Summoner”s Tales touren, men man kunne håbe, at der var noget ligeså godt i vente.

Den store forskel er, at der denne gang ikke er keyboard med, og det kunne jo nemt trække musikken i en mere rocket retning, men det er langt fra sikkert, for Dominic Miller er så absolut ikke nogen rockguitarist.

En af de allerbedste ting ved denne turné er, at den udelukkende besøger universiteter og lignende mindre scener. Dertil kommer, at de studerende kan købe billige billetter, så måske er den generelle utilfredshed med de stærkt stigende billetpriser endelig kommet Sting for øre.

Det eneste “men” er til gengæld ret stort: Turnéen er kun planlagt i USA :-( Jeg forstår ikke, hvorfor europæerne skal snydes for dette projekt, men hvem ved, måske ombestemmer de sig, hvis det bliver en succes.

Opdatering 8/4:
Broken Music Tour er nu skudt i gang, og efter sigende er den worth dying for, som de siger på den anden side af dammen.

Sting og bandet har støvet nogle numre af, som enten er mindre kendte, eller som ikke har været spillet i lang tid, heriblandt en god portion af de gamle Police-numre, f.eks. “Spirits in A Material World”, “Wrapped Around Your Finger”, “Invisible Sun” og “Voices Inside My Head”.

Derudover er det blevet til en ganske fremragende coverversion af den skæve Beatles-sang “A Day in The Life” og en knap så vellykket udgave af “End of the Game” – en B-side, som for mange er helt ukendt.

Der er stadigvæk ikke planer om en Europa-tour, og frustationen bliver bestemt ikke mindre efterhånden som anmeldelserne af koncerterne tikker ind – øv :-( !Én kommentar

 1. Helle

  Enig! Det er bare SÅ trist at vi ikke får besøg af ‘Broken Music’ her i Europa. Tour’en starter i dag og uden billetter (fly+koncert) er det lige til at blive i dårligt humør af!

    (Citér)  (Svar)

  [Svar]

Skriv svar

XHTML: Du kan benytte disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

· © 2002-2024
·
· Om siden